Historie

Van kruidenierswinkel tot dé woonspecialist van Noord-Nederland
voor 1979, Haulerwijk
Kruidenier
Jenne Hummel start als kruidenier in Haulerwijk. Het familiebedrijf is gevestigd aan de Leeksterweg. De kruidenierswinkel heeft een breed assortiment. Van aardappels tot eenvoudige elektrische apparaten. Vanuit de wijde omtrek komt men bij Hummel voor haar dagelijkse boodschappen.
voor 1979, Haulerwijk
voor 1979, Assen
Spaarkaarten en buffetkasten
Net als in alle winkels van kruideniersorganisatie de Kroon kunnen klanten in Haulerwijk sparen voor korting op interessante huishoudelijke artikelen. Volle spaarkaarten kunnen in een speciale winkel in Assen worden ingeruild. Met bussen worden klanten in groten getale vanuit alle filialen naar deze vestiging vervoerd. Hier start de allereerste kennismaking met het keukenvak. Jenne Hummel zorgt ervoor dat klanten ook buffetkasten van de Duitse keukenfabrikant Häcker Küchen kunnen uitzoeken.
voor 1979, Assen
1979, Assen
Eenvoudige keukenblokken
Door het succes van de buffetkasten start Jenne Hummel in 1979 met de verkoop van eenvoudige keukenblokken in Assen. In het pand van de Kroon organisatie aan de Bremstraat in Assen begint Hummel hierop een unieke samenwerking met Häcker Küchen uit Duitsland. Als één van de eerste keukenhandelaren van Nederland importeert Hummel deze kwalitatief hoogwaardige Duitse keukens.
1979, Assen
1979, Haulerwijk
Logistiek vanuit Haulerwijk
De logistiek van de keukenwinkel in Assen wordt verzorgd vanuit Haulerwijk. Op het terrein van de oude E.S.A. garage, een voorloper van busmaatschappij Connexxion, beschikt Hummel over een groot logistiek centrum om artikelen te kunnen opslaan en verdelen.
1979, Haulerwijk
na 1979, Haulerwijk
Keukens in Haulerwijk
De verkoop van eenvoudige keukenblokken in Assen is een groot succes. Het duurt dan ook niet lang voordat Hummel een tweede vestiging in Haulerwijk opent. Het pand van de oude E.S.A. garage wordt verbouwd. Vervolgens wordt al snel verder uitgebreid in het voormalige pand van Confektiefabriek Douma en Wolf.
na 1979, Haulerwijk
1984, Haulerwijk
Tegelverkoop
Door de succesvolle keukenformule besluit Hummel ook tegels aan het assortiment toe te voegen. Naast de keukenwinkel in Haulerwijk start Hummel met de verkoop van tegel- en steenstrips.
1984, Haulerwijk
1991, Haulerwijk
Reorganisatie en verbouwing
Hummel besluit haar winkel in Haulerwijk nog verder uit te breiden. Achter de bestaande keukenwinkel wordt een grote nieuwe showroom gebouwd voor de nieuwe badkamer- en tegelwinkel. Daarnaast wordt de keukenafdeling in de oude panden uitgebreid vernieuwd.
1991, Haulerwijk
1996, Haulerwijk
Grote uitbreiding Hummel Haulerwijk
Opnieuw wordt er gebouwd in Haulerwijk. Naast de badkamer- en tegelwinkel realiseert Hummel een volledig nieuwe logistieke afdeling. In het nieuwe pand verrijzen ook twee nieuwe winkels: woonwinkel Inhuys en bouwmarkt Doeland.
1996, Haulerwijk
1996, Haulerwijk
Opening door Jan des Bouvrie
De logistieke uitbreiding van Hummel Keukens, Badkamers en Tegels en de andere nieuwe winkels op woonplein Homecity worden in 1996 feestelijk door Jan des Bouvrie geopend.
1996, Haulerwijk
2006, Haulerwijk
Vernieuwing Keukenwinkel
Na 10 jaar is het in 2006 tijd voor een grootse verbouwing op de keukenafdeling. De verschillende inspiratieblokken in de showroom worden vervangen door een weidse opzet met een groot scala aan keukens.
2006, Haulerwijk
2008, Haulerwijk
Modernisering Badkamerwinkel
In navolging van de keukenshowroom wordt in 2008 ook de badkamerwinkel gemoderniseerd. De nieuwe weidse opzet van de keukenafdeling wordt nu ook hier toegepast. Zo ontstaat een eenduidig en modern uiterlijk voor beide afdelingen van Hummel.
2008, Haulerwijk
2009, Assen
Verhuizing Hummel Assen
Hummel Assen verhuist na 32 jaar van de Bremstraat naar de Balkengracht. In het volledig nieuw gebouwde WoonAssenaal realiseert Hummel een waardige opvolger voor de winkel waar het ooit allemaal begon.
2009, Assen
5 juli 2015, Haulerwijk
Brand Hummel Keukens
In de zomer van 2015 slaat het noodlot toe in het pand van Hummel Keukens. Door een blikseminslag ontstaat op de eerste zondag van juli een flinke brand en raakt het pand onherstelbaar beschadigd. Hummel moet met lede ogen toezien hoe de showroom noodgedwongen tot de grond toe wordt afgebroken.
5 juli 2015, Haulerwijk
december 2015, Haulerwijk
Volledig nieuwe keukenwinkel
Direct na het verlies van de vorige showroom realiseert Hummel razendsnel een volledig nieuwe keukenwinkel naast de bestaande badkamerafdeling. Zo ontstaat opnieuw een moderne showroom die zich nu bovendien onder één dak bevindt. Voor het eerst kunnen klanten zich rechtstreeks van de ene naar de andere afdeling begeven.
december 2015, Haulerwijk
juli 2018, Haulerwijk
Een nieuwe stap met Hummel Wonen
In de zomer van 2018 bereikt Hummel een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis. Naast de bestaande showrooms van de badkamer- en keukenafdeling wordt Hummel Wonen gerealiseerd. Daarmee is de laatste stap naar een volledige woonbeleving gezet. Met 5500 m² showroom onder één dak is Hummel nu echt dé woonwinkel van Noord-Nederland.
juli 2018, Haulerwijk

Onze familie is al meer dan 40 jaar ambassadeur van producten voor woninginrichting. Graag adviseren wij u bij het inrichten van uw keuken, badkamer of woning.