Maak met dit heerlijke recept zelf gemakkelijk granola met verse yoghurt. Echt een DIY recept die u eens wil proberen. Een lekker recept voor een dessert of een voedzaam ontbijt. Wilt u het recept extra feestelijk maken? Voeg dan eens chocolade toe als extra ingrediënt. Maak deze do it yourself yoghurt maakt u het beste een dag van tevoren. De yoghurt moet namelijk 8 tot 9 uur in de oven. De granola is binnen een half uur klaar. 

De ingrediënten voor 4 personen:

Voor de granola

  • 300 gram havermout (grof)
  • 100 gram amandelen
  • 100 gram hazelnoten
  • 1 eetlepel honing
  • gedroogde vruchten naar smaak
  • chocoladesnippers (optioneel)
  • scheut kokosolie
  • snufje zout
Voor de yoghurt:
  • 0,5 liter volle melk
  • 4 eetlepels volle yoghurt

De bereiding van de granola

De granola maakt u gemakkelijk en snel met dit heerlijke recept. Voor het recept heeft u een oven nodig en bovengenoemde ingrediënten.

  1. Verwarm de oven op de grillstand op 160 °C.
  2. Smelt de kokosolie in een pan zodat het vloeibaar wordt.
  3. Meng de havermout, amandelen, hazelnoten, honing en een snufje zout goed door de kokosolie.
  4. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en plaats deze in het midden van de oven op een rek. Schep de granola na 10 minuten om en plaats deze nogmaals 10 minuten in de oven. Is de granola na 20 minuten al mooi krokant? Dan is deze klaar. Anders kunt u de granola nog 10 minuten extra in de oven plaatsen.
  5. Als de granola krokant is, laat deze dan afkoelen. De granola is klaar!
  6. Voeg als laatste voor een gezonde mix gedroogde vruchten naar smaak toe. Dit is ook het moment dat u de chocoladesnippers kunt toevoegen voor een extra lekkere smaak. Indien u geen chocoladesnippers heeft, kunt u ook een chocoladereep raspen.

De bereiding van de yoghurt

Maak de heerlijkste yoghurt helemaal zelf met dit recept. Bovenstaande ingrediënten heeft u nodig voor het recept. Voeg de zelfgemaakte granola over de yoghurt heen en u heeft een heerlijk dessert of een voedzaam ontbijt. 

  1. Doe de melk en de 4 eetlepels yoghurt in een ovenschaal of hittebestendige kom. Mix het geheel goed door!
  2. Zet de ovenschaal of kom in het midden van de oven op een rek en programmeur de oven op hetelucht 40 °C.
  3. Laat de oven het werk doen. Roer het mengsel niet meer door, maat laat het 8 tot 9 uur rustig in de oven staan. 
  4. Haal de yoghurt uit de oven en laat het afkoelen in de koelkast. 
  5. Schep de yoghurt onderin een mooi glas en plaats daaroverheen de zelfgemaakte granola. Garneer eventueel nog met verse vruchten. 

Eet smakelijk!

Bron: De Mooiste Keukenwinkel