Goed omgaan met de natuur en zoveel mogelijk hergebruiken. De nieuwe Woven Bottles stof Regain maakt dat nu ook mogelijk bij meubels. Met deze stof is uw bank of fauteuil op een milieuvriendelijke en duurzame manier gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Gerecycled van plastic fles tot bank

De woven bottles stof heeft een hele reis afgelegd voordat deze gebruikt kan worden op een bank of fauteuil. Wij nemen u graag mee in de verschillende stappen van het productieproces.

  1. De plastic flessen worden verzameld. 
  2. De doppen en etiketten worden van de flessen verwijderd waarna de flessen gewassen worden en vermalen tot kleine vlokken. 
  3. De vlokken worden gesmolten en gefilterd zodat het laatste vuil er helemaal uit is. Daarna wordt er granulaat van gemaakt. 
  4. De granulaat wordt gesmolten en door kleine micro-gaatjes geperst. Op deze manier ontstaat er draad. 
  5. Het draad wordt vervolgens geweven of gebreid tot stof. 
  6. De stof wordt gebruikt bij de bekleding van de bank. 

In dit filmpje worden ook alle stappen van het productieproces van de meubelstof Regain, gemaakt van Woven bottles, uitgelegd.

Duurzame bank

Tijdens het maken van de duurzame stof wordt er veel minder water en energie gebruikt dan bij het maken van de traditionele meubelstoffen. Op deze manier is de bank niet alleen duurzaam, maar ook nog eens milieuvriendelijk. 

Woven Bottle stof in verschillende kleuren

De Woven Bottles stof heeft hetzelfde comfort, zachtheid en degelijkheid als anders stoffen. De Regain stof is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan op meerdere banken uit onze showroom toegepast worden. Onze verkoopadviseurs vertellen u er graag meer over.