Om een frisse en hygiënische badkamer en toilet te behouden is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Voor een goede hygiëne lijkt het gebruik van bleekmiddel en chloor de beste oplossing, maar voor sommige materialen in uw badkamer is dit middel te agressief. Wij geven u een aantal tips voor het schoonmaken van uw badkamer en toilet.

Hoe maak ik de wastafel schoon?

Vaak is de wastafel gemaakt van keramiek dat bestaat uit een dunne glasachtige laag. Voor de dagelijkse reiniging kunt u normaal schoonmaakmiddel voor sanitair gebruiken. Voor kalkresten zijn speciale kalkverwijderaars te verkrijgen, of maak gebruik van schoonmaakazijn.

Hoe maak ik het toilet schoon?

Het reinigen van uw toilet of bidet kunt u het beste als volgt uitvoeren. Klap als eerste de klep omhoog of verwijder deze helemaal. Opstijgende dampen kunnen namelijk de deksel aantasten. Milde of huishoudelijke schoonmaakmiddelen op natuurlijke basis zijn voldoende voor het schoonmaken van de wc-bril en de deksel. Schurende, agressieve chloor- en zuurhoudende schoommaakmiddelen kunnen hier beter niet voor gebruikt worden. De binnenkant van de toilet kunt u reinigen met de schoonmaakmiddelen die hier speciaal voor bedoeld zijn.

Hoe maak ik de kranen schoon?

De meeste kranen in badkamers zijn gemaakt van chroom. Dit is het beste te reinigen met een beetje zeep en een vochtige doek. Daarna goed afdrogen om vlekken te voorkomen. Als er toch kalkresten achterblijven kunnen die verwijderd worden met een mild schoonmaakmiddel. Gebruik voor de reiniging van kranen geen schuurspons of schuurmiddel.

Hoe maak ik het bad schoon?

Veel baden zijn gemaakt van acryl. Voor het reinigen kunt u het bad schoonspoelen met de handdouche. Daarna kunt u gebruik maken van een vochtige doek of spons met zeepsop of afwas/reinigingsmiddel. Gebruik ook voor het schoonmaken van de badkuip geen schuurmiddel of kalkverwijderaar. Dit kan zorgen voor krassen op het oppervlak. Het verwijderen van kalkresten kunt u het beste doen met schoonmaakazijn.

Hoe maak ik een douchewand van glas schoon?

Op glazen douchewanden blijft snel kalkresten zitten. Dit kunt u voorkomen door na elke douchebeurt de wand goed droog te maken met een handdoek. Mochten er toch kalkresten op blijven zitten kunt u deze verwijderen met water en citroensap of azijn. Even laten intrekken en vervolgens schoonmaken.

Hoe maak ik de badkamervloer schoon?

Als u de gehele badkamer schoon heeft gemaakt kunt u met een sopje de vloer dweilen. Zo heeft u weer een frisse en hygienische badkamer en/of toilet.

Tip: Vergeet ook niet om de prullenbakken te legen.

Bent u toe aan een nieuwe badkamer?

Is uw badkamer toe aan renovatie of een complete vernieuwing? Dan helpen wij u bij Hummel Badkamers graag met het creëren van De Mooiste Badkamer in uw huis. Kom langs in onze showroom in Haulerwijk of Assen voor het opdoen van inspiratie of maak alvast een afspraak online.