Een overheerlijke tartelette met pompoen, gestoomde spinazie en zachte geitenkaas. Deze heerlijke taart is perfect voor in de koudere maanden van het jaar. De bereiding duurt ongeveer drie kwartier. 

De ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram pompoenvlees in blokjes gesneden
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr verse bladspinazie
  • Dungesneden halve rode uienringen
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • 4 blaadjes verse munt
  • 4 blaadjes deeg voor hartige taart of zelf een basis deeg maken
  • Beetje boter en bloem voor de bakvorm
  • Zout en peper naar smaak
  • Optie: gebrande amandelen
  • Extra nodig: kleine bakvorm voor tarlettes, magnetronbestedige schaal, staafmixer

De bereiding

  1. Pak de blokjes pompoen en doe die in een magnetronbestendige schaal. Dek de schaal af met magnetronfolie en gaar de pompoen in 5 minuten op 1000 watt. U kunt ook de pompoen 8-10 minuten koken in een pan met water.

     

  2. Bedek de bodem van de bakvorm met bloem en plaats daarop een laag deeg. Prik het deeg hier en daar wat in met een vork. Op deze manier voorkomt u dat de bodem bol gaat staan. Verwarm de oven voor op 180˙C. Bak de bodem voor uw tartelette in de voorverwarmde oven in 15 tot 20 minuten blind. 


    Blind bakken: Bij het blind bakken van een taartbodem bakt u deze zonder de taartvulling. Het is een techniek waarbij de taartbodem maar kort in de oven hoeft. De bodem bedekt u bakpapier waarna u deze vult met een ‘blinde vulling’. Hiervoor heeft u speciale keramische bonen, maar u kunt ook gedraaide bonen, peulvruchten, rijst en/of pasta gebruiken. 

  3. Giet de pompoen af en pureer de pompoen met een staafmixer. Meng daardoor de geitenkaas, appelstroop en tijm en breng het geheel op smaak met zout en peper.

     

  4. Stoom de spinazie en rode ui in 4-6 minuten beetgaar. Dit kunt u in een stoomoven, 3-in-1 oven of een losse stoompan doen. 

  5. Verwarm de oven op 200˙C bovengrill voor de laatste stappen van het bakken van uw heerlijke tartelette. Vul tijdens het voorverwarmen de tartelette met de puree van pompoen en geitenkaas. Gaar het geheel nog 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. 

  6. Zodra de tartelette klaar is, kunt u gaan garneren met de gestoomde spinazie en ui en eventueel wat gebrande amandelen en fijn gesmeden munt. 

Eet smakelijk en geniet van de heerlijke hartige taart!

Bron: De Mooiste Keukenwinkel