Bent u een echte liefhebber van zalm? Dan is dit gerecht met vis perfect voor u. Een heerlijk stuk zalm op een bedje van risottorijst met gezonde groentes. Dit heerlijke gerecht heeft u in ongeveer 40 minuten op tafel staan. 

De ingrediënten voor 4 personen

 • 4×150 gram zalm loin zonder vel
 • 200 gram risottorijst
 • 80 gram doperwten
 • 80 gram courgette in kleine blokjes
 • 50 gram jonge bladspinazie
 • 5 dl visbouillon
 • 1 eetlepel verse, gehakte dille
 • sap van 1 citroen
 • 100 gram koude roomboterblokjes
 • peper en zout

Extra nodig: een geperforeerde en dichte stoomschaal

De bereiding

 1. Verwarm de combi-stoomoven voor op stand stoom 55℃. Verdeel de zalm loins zonder vel intussen over een geperforeerde stoomschaal. Zodra de oven op temperatuur is, plaatst u de zalm in het midden van de oven.


  Tip! voorkom dat het van de zalm in de oven drupt door een dichte stoomschaal of bakplaat één niveau lager te plaatsen in de oven. Een goed alternatief is om aluminiumfolie of bakpapier op de bodem van de oven te leggen.

 2. Haal na 15 minuten de zalm uit de oven. Laat de vis rusten op een plank of bord op het aanrecht. 
 3. Verwarm de combi-stoomoven opnieuw boor op stand 100℃ voor de risotto.
 4. Plaats de rijst en visbouillon samen in een dichte ovenschaal. De risottorijst moet 1 vingerkootje onder de visbouillon staan. Is dat niet het geval, zorg dan voor een kleinere ovenschaal. Is de oven op temperatuur, zet dan de schaal erin voor 26 minuten. 
 5. Snij de courgette in blokjes en voeg deze na 20 minuten samen met de doperwten en bladspinazie (houd enkele blaadjes apart voor de garnering) toe aan de schaal met risotto en visbouillon. Roer het geheel goed door en laat de rijst en groente nog 6 minuten garen.
 6. Hak de verse dille (houd een paar steeltjes apart voor de garnering), snijd de koude roomboter in dobbelsteentjes en pers sap van 1 citroen. Deze ingrediënten mengt u goed door de groente en risotto zodra de timer na 26 minuten afgaat. Voeg eventueel wat wat er toe, zodat de risotto lekker smeuïg wordt. 
 7. Zet de risotto terug in de uitgeschakelde oven om hem nog even te laten nagaren. 
 8. Plaats intussen ook vier borden in de oven om straks je gerecht op te serveren. 
 9. Maak de zalm als laatste helemaal af door ze een mooi bruin huidje te geven. Bakt ze om en om in een braadpan.

  Tip! begin met de huidvetkant, zodat deze mooi smelt.

  Het gerecht is klaar om geserveerd te worden. Haal de verwarmde borden uit de oven, schep een mooie portie groene groenterisotto op een bord en leg een zalm loin bovenop dit smakelijke bedje. Garneer elke portie met wat bladspinazie en een takje dille en smullen maar!

Eet smakelijk!

 

Bron: De Mooiste Keukenwinkel