Geniet van een heerlijk ontbijt of toetje met deze wentelteefjes. Extra lekker met chocolade en aardbeien. Een gerecht die niemand kan weerstaan. Het recept heeft u in nog geen 15 minuten op tafel staan.

De ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 sneetjes (oud) witbrood
  • 2 dl melk
  • 1 dl rode wijn
  • 1 ei
  • 50 gram kristalsuiker
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram pure chocolade
  • Een flinke scheut pindaolie
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 vanillepeul of zakje vanillesuiker
  • rasp van een tonkaboon*
  • Een beetje bakpoeder
  • Enkele blaadjes munt

Extra: als optie kunt u nog yoghurt naar smaak toevoegen.
* een Tonkaboon is een exotisch boontje uit Zuid Amerika dat net als nootmuskaat geraspt kan worden. De aroma is erg sterk waardoor u maar weinig nodig heeft. De smaak doet denken aan vanille, maar dan pittiger. Verkrijgbaar bij de speciaalzaken of de kruidenier. Heeft u geen Tonkaboon? Ook zonder Tonkaboon is dit recept erg lekker!

 

De bereiding

  1. Smelt de pure chocolade op lage temperatuur in een steelpannetje. Doe er een scheut pindaolie bij, zodat de chocolade straks ook vloeibaar blijft. 
  2. Schenk de wijn in een ander steelpannetje en doe de kristalsuiker erbij. Kook dit zachtjes in tot er een siroop ontstaat. Let op: Roer het geheel niet, dan kan de siroop troepen worden. Zodra het geheel ingekookt is, voegt u de ongezouten boter toe. Meng het geheel goed en zet de kookplaat uit. 
  3. Was de aardbeien en halveer ze. Marineer de aardbeien door ze in de warme siroop te leggen. 
  4. Meng de melk met de eieren en doe de vanillesuiker erdoorheen. Voeg nu ook de rasp van de tonkaboon toe. Proef en voeg eventueel extra suiker toe. Proef het geheel en voeg eventueel extra suiker toe.
  5. Steek vervolgens rondjes uit het witbrood. Deze haalt u door het melkmengsel en bakt ze op lage temperatuur om en om in bakboter. 
  6. Leg de versgebakken wentelteefjes midden op een bord en schep daarover de aardbeien met siroop en giet er warme chocolade overheen. Strooi er wat poedersuiker en kaneel overheen en maak het helemaal af met wat blaadjes munt. Schep er eventueel van yoghurt naast om het gerecht af te maken. 

Eet smakelijk!

Bron: De Mooiste Keukenwinkel