Speciaal voor wie een 3-in-1 oven in de keuken heeft staan. Weet u niet wat u moet koken met dit warme weer? Probeer eens dit zomers recept: een preiquiche met italiaanse ham en salami. U kunt deze quiche eten als hoofdgerecht of bijgerecht.

De ingrediënten voor 4 personen:

  • 5 eieren
  • 250 ml sojaroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 grote prei, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 50 gram dungesneden italiaanse ham en salami
  • 4 plakken bladerdeeg
  • Bloem
  • Zout en peper

De bereiding

Begin met het klutsen van de eieren en voeg de sojaroom en de geraspte kaas toe. Klop deze basisingrediënten van uw preiquiche goed luchtig met een garde. Snij de prei in kleine stukjes en voeg deze samen met de peterselie aan het geheel toe. Klop het mengsel nog even goed door waarna u het op smaak brengt met zout en peper.

Bestuif het aanrecht met bloem. Plaats de 4 plakken bladerdeeg op elkaar als een stapel in de bloem en rol het uit. Maak het bladerdeeg zo groot als het formaat van de springvorm voor de preiquiche. Bedek de bodem van uw springvorm met bakpapier en leg daarover het uitgerolde bladerdeeg.

De preiquiche wordt gaar gemaakt in de 3-in-1 oven door middel van meerfasekoken. Stel de oven zo in dat deze de 2 fasen automatisch doorloopt. Fase 1 bestaat uit 10 minuten garen op 160˚C combi-stoom stand 3. Fase 2 bestaat uit 20 minuten garen op 200˚C hete lucht met 360 watt.

Giet het mensen van ei, sojaroom, geraspte kaas, prei en peterselie uit over de bladerdeegbodem van uw quiche terwijl de oven aan het voorverwarmen is. Snij het overtollige bladerdeeg weg en verdeel de dungesneden Italiaanse ham en salami over de bovenkant van de quiche.

Zet de springvorm in de glazen magnetronschaal en dan is uw preiquiche klaar om in de oven te gaan. Plaats deze in het midden van de 3-in-1 oven. U kiest voor de glazen schaal vanwege de magnetronfunctie die gebruikt wordt. Het is dan nodig om de metalen springvorm te isoleren met een glazen schaal. Na ongeveer 30 minuten is de quiche klaar.

 

De heerlijke preiquiche met Italiaanse ham en salami kan op de tafel gezet worden. Eet smakelijk!

 

Bron: De Mooiste Keukenwinkel

Heeft u nog geen 3-in-1 stoomoven? Kom dan langs in de De Mooiste Keukens showroom van Hummel Keukens of maak een afspraak met een verkoopadviseur.