De ingrediënten voor 6 personen:

  • 500 g. penne
  • olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 300 g. salami
  • 2 tl gedroogde knoflook
  • snufje zout
  • draai peper
  • olijven zonder pit op water 240 g.
  • kappertjes op water 100 g
  • tomatenblokjes op sap 400 g.
  • peterselie handje vol gehakt
  • Parmezaanse kaas 40 g.
  • room 250 ml.
  • handje vol cherrytomaatjes
  • 1 el gedroogde Italiaanse
  • kruiden 1500 ml
  • groentebouillon
  • rucola (voor de garnering)
  • geraspte kaas (voor de garnering)

De bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet de hoge bakplaat in met een beetje olijfolie.
  3. Verdeel alle ingrediënten (uitgezonderd van de penne en de bouillon) over de
    bakplaat.
  4. Inclusief vocht van de kappertjes en olijven!
  5. Verdeel de penne over de bakplaat en giet de bouillon hierover.
  6. Roer het geheel door zodat de penne onder het vocht staat.
  7. Zet de penne in de combi-stoomoven 30 minuten op 200 graden met weinig vocht.
  8. Na 30 minuten even controleren of de penne gaar is omdat dit nogal eens kan
    verschillen. met de kwaliteit van de penne.
  9. Schep de penne om en garneer met rucola en geraspte kaas.