Chocoladeliefhebbers opgelet! Deze lavacakes met zoete en zoute pinda’s is een combinatie van chocoladetaart en soufflé. Het water loopt jullie vast al in de mond. En nog een groot voordeel: deze heerlijke chocoladetaartjes zijn klaar in slechts 30 minuten!

De ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram pure chocolade
  • 300 gram boter
  • 120 gram kristalsuiker
  • 105 gram bloem
  • 6 eieren
  • poedersuiker
  • Zonnebloemolie of bakspray
  • zoet-zoute pinda’s

Extra: muffinbakvorm waar de pakjes gemakkelijk uit komen.

De bereiding

Verwarm de combi-oven voor op de stand combi-stoom 190 ˙C. Heeft u een heteluchtoven? Dan verwarmt u deze voor op 200˙C boven en onderwarmte. 

  1. Smelt de pure chocolade, boter en kristalsuiker in een pan. Zorg voor een mooi mengsel en neem daarna de pan van de kookplaat en laat het mengel afkoelen. 
  2. Zodra het mengsel is afgekoeld roert u de eieren er één voor één doorheen. Voeg vervolgens de bloem aan het geheel toe en spatel het beslag. 
  3. Vet de binnenkant van de bakvormpjes voor de muffins goed in. Dit kunt u het beste doen met zonnebloemolie of bakspray. Bestrooi de bakvormpjes vervolgens met poedersuiker en zorg dat de gehele binnenkant goed bedekt is. Het laagje poedersuiker zorgt ervoor dat de cakejes straks gemakkelijk loslaten. Dit is belangrijk want dan blijft de buitenste cakelaag in tact en stroomt de vloeibare chocolade er niet meteen uit. 
  4. Vul de muffinvormen tot de helft met het beslag en bak ze vervolgens in 6-8 minuten af in de combi-stoomoven en 10 tot 12 minuten in de heteluchtoven. 
  5. Haal de lavacakes direct uit de muffinbakvorm en garneer ze met de zoet-zoute pinda’s.

    Optioneel: Voor een extra lekker geheel kunt u slagroom en rode bessen toevoegen, of een bolletje ijs.

Eet smakelijk!

Bron: De Mooiste Keukenwinkel