De ingrediënten:

  • 230 g kristalsuiker
  • 250 g kokosrasp
  • 4 eiwitten
  • 2 zakjes vanillesuiker snufje
  • zout
  • drupje citroensap om de schaal te ontvetten bakpapier
  • ijsbolschep
  • mixer
  • melk chocolade

De bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ̊C.
  2. Ontvet de schaal met een drupje citroensap.
  3. Scheid de eieren en gebruik alleen het eiwit.
  4. Klop het eiwit met een snufje zout.
  5. Zodra het eiwit begint te schuimen voeg je beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker
    toe.
  6. Zodra er pieken in het schuim ontstaan en je de kom op de kop kan houden is de schuim
    klaar.
  7. Vouw beetje bij beetje de kokosrasp door het schuim (niet roeren).
  8. Schep gelijk met een ijs bol schep, bollen op een bakplaat bekleed met bakpapier ong. 2
    cm van elkaar.
  9. Bak de bollen in 15-18 minuten goudbruin.

15-18 min. / 175 C / combi stoom weinig vocht

  1. Laat de bollen buiten de oven afkoelen.
  2. In de tussentijd hak je hak de chocolade in stukken en leg deze in een schaaltje in de
    nog warme oven ( oven uit).
  3. Omdat de oven nog warm is zal de chocolade mooi geleidelijk gaan smelten.
  4. Giet een paar streepjes chocolade over de bollen.
  5. Of dip gewoon de onderkant in de chocolade.