Een gezond gerecht met Marokkaanse oorsprong: couscous gekruid met ras el hanout. Deze heerlijke variant is gevuld met een gepofte paprika, groene olijven en witte kaas. 

De ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 rode puntpaprika’s
  • 200 gram droge couscous
  • 3 dl groentebouillon
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 rode ui
  • 1 lente-ui 
  • 2 eetlepels groene olijven
  • 1 handje geroosterde pittenmix
  • Blokjes witte kaas naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Verse koriander naar smaak
  • Olijfolie

De bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden met ovenfunctie grill met ventilator. 
  2. Was de puntpaprika’s en wrijf ze in met olijfolie. Rooster de paprika’s vervolgens op een bakblik in de voorverwarmde oven. Over het algemeen zijn de paprika’s in 12 tot 15 minuten goed gepoft. 
  3. Zodra de paprika klaar is, verwarmt u de oven voor met stoom op 100 graden. 
  4. Meng vervolgens in een dichte stoomschaal de couscous met de ras el hanout, groentebouillon en citroensap. 
  5. Stoom de couscous en ingrediënten in 10 tot 14 minuten gaar. 
  6. Snij ondertussen de rode uit in dunne reepjes, de lente-ui in dunne ringen en de groene olijven in dunne plakjes. 
  7. Verdeel de couscous met ras el hanout over vier borden. en verdeel de witte kaasblokjes, de reepjes rode ui, ringetjes lente-ui en plakjes olijven erover. Een waar feest om te zien! 
  8. Maak het geheel af door er een gepofte rode puntpaprika op de leggen. Voeg eventueel een snufje zout toe en strooi de geroosterde pittenmix over het geheel. Garneer het gerecht met enkele blaadjes verse koriander. 

Een heerlijk kleurrijk & gezond gerecht. Eet smakelijk!

Bron: De Mooiste Keukenwinkel