De voorjaarsvakantie is begonnen. Tijd om eens heerlijk te gaan bakken! 

De ingrediënten:

  • 250 gram pure chocolade
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 30 gram cacao
  • 3,5 dl melk
  • 2 eieren
  • snufje zout

Voor de garnering

  • 2 eetlepels gehakte amandelen
  • 100 gram verse aardbeien
  • slagroom

De bereiding

  1. Hak de chocolade in stukjes en verwarm de melk in een steelpan. Voeg de chocolade, suiker, zout en boter aan de warme melk toe. Roer het geheel goed door tot de chocolade helemaal is gesmolten. 
  2. Haal de pan van de kookplaat en pak een zeef en spatel. Doe het bakmeel in de zeef en schud het hiermee in de pan. Voeg vervolgens ook de cacao toe en spatel alles door het chocolademengsel. 
  3. Laat het chocolademengsel voor de mud cake afkoelen tot het lauwwarm is. In de tussentijd kunt u de combi-stoomoven voorverwarmen op 180℃  en stand 1 luchtvochtigheid. 
  4. Zodra het mengsel voor de chocolade mudcake goed is afgekoeld, mixt u de eieren door het beslag. 
  5. Vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier en schep het chocolade mengsel erin. Bak het vervolgens gaar in ongeveer 40 minuten. 
  6. Laat de taart goed afkoelen voordat hij uit het bakblik gehaald wordt. 
  7. Garneer de gemaakte taart met een laagje slagroom en halve aardbeien. Als finishing touch plaatst u de gehakte amandelen eroverheen. 

     

    Vraag 1: Waarom zelfrijzend bakmeel en bloem zeven?
    Om de cake luchtig te maken is het verstandig om deze te zeven. In een pak bloem of meel zitten vaak nog wat klonten, korrels of schilletjes. Door dit te zeven, voorkomt u dat het bakken goed gaat en een stuk luchtiger gaat worden. 


    Vraag 2: Hoe kan de bloem en het meel het beste gezeefd worden?
    Het zeven van bloem en meel is heel gemakkelijk. Gebruik een fijne zeef, plaats het bloem of meel hierin en schud het langzaam heen en weer. Schud het niet te snel heen en weer, dan dan stuift het alle kanten op. 

 

Smullen maar!

Bron: De Mooiste Keukenwinkel