De ingrediënten:
Voor de schmarrn:
- 4 grote eieren
- snufje zout
- 450 ml. melk
- 50 ml vocht/rum van de boerenjongens handje vol uitgelekte boerenjongens op rum 1 1⁄2 eetlepel witte basterdsuiker
- 250 g. patentbloem scheutje vanille essence poedersuiker
Voor de saus:
- blikje gecondenseerde melk
- scheutje room
De bereiding van de schmarrn
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de bloem met het zout, de melk en 50 ml., vocht van de boerenjongens, in een kom en
roer dit tot een gladde massa. - Splits de eieren en doe de eidooiers bij de bloem en de eiwitten in een aparte (vetvrije!) kom.
- Klop de eiwitten en de suiker tot stijve pieken.
- Klop de eidooiers door de bloem en blijf kloppen tot er een egaal mengsel is ontstaan.
- Vouw met behulp van een pannenlikker de stijfgeklopte eiwitten door het beslag.
- GA NIET ROEREN MAAR VOUW DE EIWITTEN DOOR HET BESLAG!
- Giet een beetje zonnebloemolie op de hoge bakplaat en smeer de bakplaat in.
- Verdeel het beslag over de bakplaat en strooi hierover de uitgelekte boerenjongens.
- Zet de bakplaat in het midden van de combi-stoomoven op 200 graden met weinig vocht.
- Bak in 14/15 minuten de schmarnn goudbruin.
- Verdeel wat roomboter op de grote plaat schmarrn en pluk deze daarna met behulp van twee
lepels in grove stukken. - Doe de schmarrn op een bord en serveer rijkelijk met poedersuiker.
De bereiding van de saus
De saus kan je al een paar uur eerder maken!
- Zet een dicht blikje gecondenseerde melk in een stoomoven blik met gaatjes.
- Stomen 2 uur en 30 minuten.
- De dik geworden melk verwarm je in een pannetje met een scheut room.