De ingrediënten:

Voor de schmarrn:

  • 4 grote eieren
  • snufje zout
  • 450 ml. melk
  • 50 ml vocht/rum van de boerenjongens handje vol uitgelekte boerenjongens op rum 1 1⁄2 eetlepel witte basterdsuiker
  • 250 g. patentbloem scheutje vanille essence poedersuiker

Voor de saus:

  • blikje gecondenseerde melk
  • scheutje room

De bereiding van de schmarrn

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de bloem met het zout, de melk en 50 ml., vocht van de boerenjongens, in een kom en
    roer dit tot een gladde massa.
  3. Splits de eieren en doe de eidooiers bij de bloem en de eiwitten in een aparte (vetvrije!) kom.
  4. Klop de eiwitten en de suiker tot stijve pieken.
  5. Klop de eidooiers door de bloem en blijf kloppen tot er een egaal mengsel is ontstaan.
  6. Vouw met behulp van een pannenlikker de stijfgeklopte eiwitten door het beslag.
  7. GA NIET ROEREN MAAR VOUW DE EIWITTEN DOOR HET BESLAG!
  8. Giet een beetje zonnebloemolie op de hoge bakplaat en smeer de bakplaat in.
  9. Verdeel het beslag over de bakplaat en strooi hierover de uitgelekte boerenjongens.
  10. Zet de bakplaat in het midden van de combi-stoomoven op 200 graden met weinig vocht.
  11. Bak in 14/15 minuten de schmarnn goudbruin.
  12. Verdeel wat roomboter op de grote plaat schmarrn en pluk deze daarna met behulp van twee
    lepels in grove stukken.
  13. Doe de schmarrn op een bord en serveer rijkelijk met poedersuiker.

De bereiding van de saus

De saus kan je al een paar uur eerder maken!

  1. Zet een dicht blikje gecondenseerde melk in een stoomoven blik met gaatjes.
  2. Stomen 2 uur en 30 minuten.
  3. De dik geworden melk verwarm je in een pannetje met een scheut room.