De vakantiemodus is aan! Heerlijk genieten van rust, zon en vrijheid. Bent u van plan om een week langer van huis te zijn? Lees dan onderstaande tips om uw Quooker-systeem en andere keukenapparatuur in de vakantiemodus te zetten. 

 

Quooker in de vakantiemodus

Indien u langer dan een week op vakantie bent is het verstandig om uw Quooker uit te zetten. Dit kunt u doen via de grote knop op de bovenkant van het reservoir. De Quooker kunt u bij thuiskomst via dezelfde knop weer aanzetten. Omdat stilstaand water de kwaliteit van het drinkwater kan beïnvloeden en bacteriën er tijdens de vakantie kunnen gaan nestellen is het belangrijk om kranen goed door te spoelen bij thuiskomst. Bij de Quooker kunt u de kolenwaterstraal een minuut lang tegelijk met het mengwater via de hendel aanzetten om het gehele systeem goed door te spoelen. Na deze handeling zal het reservoir zich opnieuw vullen met vers water. Het vullen en verwarmen van het reservoir neemt ongeveer 20 minuten in beslag voordat u weer optimaal gebruik kunt maken van kokend water uit de Quooker.  Indien u een Quooker Cube heeft, dient u beide waterstromen (gekoeld en bruisend) ook goed door te spoelen. 
 

Andere keukenapparatuur in vakantiemodus

Als u met vakantie gaat heeft u vaak geen/weinig gekoelde etenswaren in de koelkast staan. Tegenwoordig hebben koel-vriescombinatie ook vaak een stand met vakantiemodus. Hiermee wordt de koeling van het koelgedeelte uitgezet. Bij thuiskomst kunt u de vakantiemodus weer uitzetten waarop de koelkast direct weer begint te koelen. 

Wij wensen u een fijne vakantie toe!

Hummel Keukens, Badkamers en Wonen is in de vakantie ook gesloten van 31 juli t/m 15 augustus 2022. Vanaf 16 augustus 2022 staan wij weer voor u klaar. De reguliere openingstijden kunt u hier vinden. Wilt u zeker zijn van een adviseur, dan raden wij u aan om online alvast een afspraak in te plannen.