Geniet van dit heerlijke recept voor een pizza quattro formaggi! Hummel keukens inspireert u niet alleen met De Mooiste Keukens, maar ook met de heerlijkste recepten.

Maak met dit recept een heerlijke verse pizza met 4 verschillende kazen. Het maken van deze pizza kost u slechts 20 minuten. Let op: Het deeg moet dan van tevoren wel klaar zijn met rijzen, of gebruik een standaard pizzabodem. Met een stoomoven kost het rijzen van het deeg maar 30 i.p.v. 60 minuten.

De ingrediënten voor 2 pizza’s:

Voor het deeg:

  • 300 gram bloem
  • 7 gram droge gist
  • 160 ml lauwwarm water

Voor de pizza:

  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 500 gram mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram blauweschimmelkaas
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • basis tomatensaus
  • snuf zout
  • gedroogde oregano

 

De bereiding van het deeg

60 minuten, met een stoomoven 30 minuten

  1. Maak eerst het deeg voor de bodem van de pizza. Of haal een standaard pizzabodem in de winkel. Om het deeg te maken mengt u de gist door het lauwwarme water. Geef de gist even de tijd om zicht te ontwikkelen, terwijl u de bloem en de olijfolie in een kom doet. Voeg dat samen met het water en gist-mengsel.
  2. Mix de ingredients ongeveer 10-15 minuten tot het deeg zich vormt. Het deeg is goed als het soepel is en er een soort vliesje ontstaat bij het uit elkaar trekken van het deeg.
  3. Laat het deeg vervolgens rijzen. Vet hiervoor een kom in en leg daarin de bol deeg. Dit laat u afgedekt 60 minuten op een warme plek rijzen.
    Tip: Heeft u een stoomoven? Dan heeft u maar 30 minuten nodig om het deeg te rijzen. Zet de kom in de combi-stoomoven en start het programma deeg rijzen. 
  4. Als het deeg klaar is met rijzen voegt u een snuf zout toe en kneed het daarna nogmaals door. Maak twee bodems door de deegbollen in gelijke stukken te verdelen. Rol elke deegbol uit tot een ronde of rechte, dunne pizzabodem. Plaats bakpapier op een bakplaat en leg hier de pizzabodems op.

Het beleggen van de pizza

    1. Verwarm de oven voor op 210℃.
    2. Verdeel eerst de tomatensaus over de pizzabodems en verdeel vervolgens de 4 kazen erop: blauwschimmelkaas, mozzarella, parmezaanse en belegen kaas. Strooi als laatste de oregano over de pizza quattro oormaggi. 
    3. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de pizza’s in 13 minuten. Als de oven klaar is, haalt u de pizza’s eruit. Garneer het geheel met de pesto. 

Eet smakelijk!

Bron: De Mooiste Keukenwinkel