Pasta, een Italiaans gerecht dat bij iedereen in de keuken wordt gemaakt. Maak met dit recept een robuuste pasta carbonara. Uiteraard zoals het traditioneel hoort met spaghetti, pancetta, pijnboompitjes en sojaroom. Loopt bij u het water al in de mond met dit heerlijke recept?

De ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gram spaghetti
  • 250 gram pancetta (buikspek)
  • 2 dl sojaroom
  • 1 dl water
  • 4 eierdooiers
  • 200 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 rode uit
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 10 sprietjes bieslook
  • peper en zout naar smaak

Fijn om te hebben: eierschelder, pastaan met inzetvergiet. 

De bereiding

  1. We beginnen met het maken van de spaghetti voor de pasta carbonara. Neem een grote pan (met inzetvergiet) en doe daarin de spaghetti voor 4 personen. Breng het geheel in ruim water aan de kook en voeg een snuf zout toe voor de smaak. 


    Tip 1! Roer de pasta in de eerste 2 minuten even door, zodat de spaghetti niet gaat kleven. 

    Tip 2!  Proef de pasta tijdens het koken regelmatig om te zorgen dat deze ‘al dente’ wordt gekookt. Als de buitenkant gaar is en de binnenkant nog een beetje stevig, dan is de spaghetti perfect! Heeft u een Quooker in de keuken? Doe dan de pasta meteen in kokend water. Hou er wel rekening mee dat deze sneller klaar is. 

  2. Bereid ondertussen de saus voor de spaghetti carbonara voor. Deze saus bestaat uit een mengsel van ei, pancetta, room, water en kaas. De Pancetta moet worden gesneden in kleine blokje en daarna dient u deze gaar en bruin te bakken in een koekenpan. 
  3. Meng in een kom de sojaroom met het water, de eierdooiers en de geraspte Parmezaanse kaas goed door. 

    Hebt u de spaghetti nog niet gecontroleerd of deze al ‘al dente’ klaar is? Dan is dit het juiste moment. 

  4. Als de een fijne bite heeft, en dus ‘al dente’ gekookt is, neem deze dan van het vuur en laat het goed uitlekken. 
  5. Optioneel: Zet intussen de oven aan om de borden voor te verwarmen. 10 minuten op 80℃ is voldoende om de borden warm genoeg te krijgen.
  6. Meng in de hoge pan de al dente pasta en de sojaroom/kaasmengsel door elkaar. Verhit dit heel langzaam en roer het regelmatig door totdat u ziet dat de carbonarasaus gaat binden. 
  7. Voeg vervolgens de pancetta en de oregano toe en meng alle ingrediënten goed door. 
  8. Breng het geheel op smaak met zout en peper. 
  9. Snij de ui en de bieslook fijn voor de garnering 
  10. Serveer de pasta op de voorverwarmde borden en garneer deze af met de gesneden ui, bieslook en de pijnboompitten. 

Eet smakelijk!

Bron: De Mooiste Keukenwinkel