Op donderdagavond 23 januari is er een kookcursus bij Hummel Keukens, Badkamers en Wonen gehouden. Deze kookcursus stond in het teken van de combi-stoomoven. Want wat kunt u nu allemaal met de combi-stoomoven? 

Tijdens het avondvullend programma is er door de deelnemers een drie-gangen-diner gemaakt met verschillende gerechten die snel en makkelijk te maken zijn in de combi-stoomoven. De demonstratiekeuken bij Hummel was druk bezet met enthousiaste deelnemers die druk aan het snijden, mixen en koken waren. De gerechten zijn allemaal in de stoomoven van AEG geplaatst en toen was het tijd om rustig een drankje te drinken en te wachten. 

Tot het moment dat de stoomoven piepte, het eten was klaar! En wat was het heerlijk! 

Het menu van de kookcursus

Het menu bestond uit de volgende gerechten:

  • Italiaanse Tompouce met Taleggio en Prosciutto
  • Heerlijke risotto met gemengde paddenstoelen en kip
  • Blauwe bessen cakejes met witte chocolade

Naast het gezellig koken met elkaar kregen de deelnemers ook uitleg over de verschillende functies van de combi-stoomoven en was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Hoe zit het namelijk met appeltaart of aardappels in een stoomoven? Op al deze vragen kwamen antwoorden. 

Aan het einde van de avond zijn de deelnemers met een goodiebag met o.a. de recepten naar huis gegaan zodat ze het thuis allemaal nog eens kunnen namaken. De deelnemers gaven aan dat ze dit zeker nog eens te gaan doen. Een geslaagde avond dus!

Wilt u ook graag alles weten over de combi-stoomoven?

Op 13 februari zal er nogmaals een kookcursus combi-stoomoven gehouden worden met andere gerechten. 

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden voor een stoomoven bij u in de keuken? Kom dan langs in de showroom van Hummel Keukens in Haulerwijk of maak alvast een afspraak met onze keukenadviseurs.

Deze kookcursus combi-stoomoven is gedaan in samenwerking met Miranda Boks van Smulboks.