Op donderdagavond 13 februari stond de showroom van Hummel Keukens in het teken van een kookcursus. De 12 deelnemers hebben samen een drie-gangen-diner gemaakt met de combi-stoomoven van AEG. Dit alles onder leiding van kok Miranda Boks van Smulboks.

Het menu van de avond

Het menu van deze avond bestond uit de volgende gerechten:

  • Oosterse Varkenshaas als voorgerecht
  • Nasi uit de stoomoven met spekjes, kip en ei
  • Chocolade cakepudding met pecannoten en karamelsaus 

De deelnemers uitleg over de combi-stoomoven. Want hoeveel vocht moet er nu gebruikt worden met de combi-stoomoven recepten. En wat is het verschil tussen een combi-stoomoven en een stoomoven? Hoe zit het met het bakken van brood, kan dat ook in een combi-stoomoven? Al deze vragen kwamen aan bod. 

Ook deze editie werd er gezellig met elkaar gekookt. En wat waren de gerechten weer lekker. Vooral het toetje, ‘al gaat deze wel direct op je heupen zitten’ en moet je er niet teveel van eten. Aan het einde van de avond zijn de deelnemers met een goodiebag met o.a. de recepten naar huis gegaan zodat ze het thuis allemaal nog eens kunnen namaken. Een geslaagde avond!

Wilt u ook graag alles weten over de combi-stoomoven?

Op 2 april zal er nogmaals een kookcursus combi-stoomoven gehouden waarbij de recepten in het teken staan van de Paasdagen. Zo kunt u tijdens deze kookcursus alvast een aantal Paasrecepten proberen zodat u ze thuis kunt maken voor vrienden en familie. 

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden voor een stoomoven bij u in de keuken? Kom dan langs in de showroom van Hummel Keukens in Haulerwijk of maak alvast een afspraak met onze keukenadviseurs.

Deze kookcursus combi-stoomoven is gedaan in samenwerking met Miranda Boks van Smulboks.