Koken met een stoomoven
Met een stoomoven maakt u de lekkerste gerechten op een gezonde manier. De hete stoom zorgt voor een geleidelijke opwarming van buitenaf, zonder dat de natuurlijke ingrediënten verloren gaan. Zo blijven vitaminen, mineralen en smaak bewaard. Een stoomoven zorgt niet alleen voor een smaakvolle en gezonde maaltijd, maar ook snel en gemakkelijk. 
 

Oktober, stoomovenmaand bij Hummel Keukens

In de maand oktober hebben wij stoomoven maand bij Hummel Keukens. Diverse stoomovens zijn sterk afgeprijsd zoals de AEG  steampro stoomoven BD740SV Van €1.738,- voor €1.249,-. Onze verkoopadviseurs adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden en de stoomovens die binnen de actie vallen. 
Voordelen van een stoomoven?
Stomen wordt al heel lang gebruikt als kooktechniek. Dit kan met een stoompan op het fornuis, of met een speciale stoomoven. Wij zetten alle voordelen voor u op een rij van een stoomoven. 
 
 1. Alle ingrediënten tegelijk in de stoomoven

  Met een stoomoven kunt u de ingrediënten van uw maaltijd tegelijkertijd in de oven bereiden zonder dat u meerdere pannen hoeft te gebruiken.

 2. Combi-stoomoven neemt het werk uit uw handen.

  Kiest u voor een combi-stoomoven, dan heeft u een heteluchtoven, stoomoven en magnetron in één apparaat. 

 3. Minder schoonmaken en minder afwas

  Doordat u minder pannen hoeft te gebruiken om een gerecht te bereiden heeft u minder afwas. Daarnaast hebben veel stoomovens een programma waarmee ze gereinigd worden. Zo bent u bijna geen tijd kwijt aan het schoonmaken van uw keuken. 

 4. Meer gezond en smaakvol eten

  Door te koken met een stoomoven blijft de smaak van de ingrediënten behouden. Ook de voedingsstoffen blijven beter bewaard waardoor u snel en gemakkelijk een gezonde en smaakvolle maaltijd op tafel kunt zetten met een stoomoven. 

 5. Kerntemperatuur meten met een stoomoven
  Heeft u uw vlees het liefst raw, medium of doorbakken? Met de kerntemperatuur regelaar van uw stoomoven kunt u de exacte kerntemperatuur meten waardoor u als een echte chefkok te werk kunt gaan en uw vlees of vis perfect kunt bereiden.

Wat kunt u allemaal bereiden met een stoomoven?

U kunt de stoomoven gebruiken voor het bereiden van alle gerechten. Maak een hoofdgerecht door het stomen van groente, vis en rijst. Hiervoor gebruikt u de functie 100% stoom. Daarnaast kunt u ook eieren op vele verschillende manieren bereiden. 
 
Heeft u een combi-stoomoven? Dan kunt u ook kiezen koken met medium vocht of weinig vocht in combinatie met hetelucht. Door deze combinatie kunt u zorgen voor een knapperige bite aan uw gerechten of ovenschotels. 
 
Bakken met een stoomoven
Wilt u elke ochtend wakker worden met de geur van vers brood? Met een stoomoven kunt u ook deeg laten rijzen en vervolgens afbakken in de stoomoven. Ook voor nagerechten of andere bakgerechten als taarten kunt u bereiden met de stoomoven. 
 
Zoals u kunt lezen heeft een stoomoven oneindig veel mogelijkheden en recepten die u kunt toepassen.

Wilt u meer weten over stoomovens?

Onze verkoopadviseurs van Hummel Keukens helpen u graag met uitleg over de verschillende merken, functies en modellen! Kom langs in de showroom of maak hieronder alvast een afspraak met een keukenadviseur.

Digitale kookdemonstratie AEG Stoomoven

Wij geven u graag uitleg over de apparatuur die wij verkopen door het aanbieden van kookdemonstraties. Bekijk de kookdemonstratie AEG Stoomoven terug. Een uur lang nemen wij u mee over de functies van de AEG Stoomoven terwijl er een heerlijke paella wordt bereidt.