Wat zijn de keukentrends van 2021? Het jaar is begonnen, wilt u nog een nieuwe keuken, of uw keuken verbouwen? Doe dan keukeninspiratie op bij de keukentrends van dit jaar.

Keuken als woonkeuken

Deze trend zagen we al wat langer voorbij komen, maar blijft in 2021. De keuken wordt niet alleen meer gezien als een plaats waar u kunt koken, maar ook om te leven. De verbinding tussen de keuken en de rest van de woning wordt steeds belangrijker. Een kookeiland of bar kan hier goed aan bij dragen.

Een keuken met hoge kasten en lage plinten

Helemaal van nu zijn de extra hoge kasten en de lage plinten. De hoge kasten zorgen voor een minimalistisch design en zorgen daarnaast voor extra opbergruimte. Een win-win situatie dus. Door in uw keuken te gaan voor een lage plint in combinatie met een hoge kast lijkt de keuken nog ruimtelijker.

Koper en messing in de keuken

Het gebruik van koper en messing geeft een elegante sfeer aan uw keuken. Deze kleuren kunt u gemakkelijke en stijlvol toevoegen met accenten als uw kranen, spoelbak of grepen.

Slimme apparatuur in uw keuken

Het gebruik van slimme apparatuur wordt steeds belangrijker. De oven op afstand aanzetten, en een koelkast die verteld wat er allemaal in ligt. Deze handige gadgets maken het gebruik van de keuken simpeler!

Zwarte en kleurrijke keukens

We gaan niet standaard meer voor een witte keuken, maar ook voor opvallende kleuren. Ga eens voor zwart, of een opvallende kleur als blauw of groen. Met keukenfronten heeft u eindeloos mogelijkheden in kleur en structuur. In het jaar 2021 durven we risico’s te nemen.

Marmer is terug in de keuken

Het natuurproduct marmer krijgt steeds vaker de hoofdrol. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Een marmeren werkblad of front zorgt voor een luxe uitstraling. Wilt u liever niet uw hele keuken met marmer? Ga dan voor tegels met marmer of een marmeren achterwand in uw keuken. Ook kunt u het gebruik van marmer subtiel toevoegen door keukenaccessoires als zeeppompjes of snijplanken.

Keukentrend marmer

Bij het keukenadvies dat wij geven kijken we niet naar de keukentrends, maar vooral naar wat uw woonwensen zijn. Bent u benieuwd wat voor mogelijkheden er allemaal in uw woning zijn? Plan dan een afspraak met een keukenadviseur.