Geniet van dit heerlijke recept tijdens de feestdagen. Maak deze lekkere pannenkoeken als ontbijt of als toetje met wat ijs!

De ingrediënten voor drie-in-de-pan 

  • 2 eieren
  • 45 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 165 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 230 m karnemelk
  • 300 gram bosbessen uit de vriezer
  • roomboter om in te bakken.

Aantal: 15-18 stuks
Benodigdheden:  Mixer met garde
Bereidingstijd:  5-10 minuten
Bakken in koekenpan: +/- 30 minuten

 

De bereiding

Doe de bevroren bosbessen in een vergiet en laat deze een beetje ontdooien. Klop met een mixer de eieren samen met de suiker, vanillesuiker en zout goed op, zodat het twee keer zoveel wordt en de eieren er lichtgeel en luchtig uit zien. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en mix dit tot een glad beslag. Voeg steeds een beetje karnemelk toe, net zolang totdat je een mooi beslag hebt, zonder klontjes.

Zet een koekenpan op met een klontje boter. Zet het vuur laag en schep drie sauslepels beslag in de pan en verdeel over elk rondje beslag een eetlepel van de bosbessen. Zet het vuur weer iets hoger en bak de pannenkoeken aan de onderkant bruin. Zodra de onderkant mooi bruin is, draai je ze om en zet je het vuur laag, zodat ze langzaam kunnen garen.
Bak zo alle drie-in-de-pan!

Maak er een mooi stapel van, schep de rest van bosbessen erop en serveer met veel ahornsiroop! Of een bolletje ijs natuurlijk. 

Eet smakelijk!


Bron: De Mooiste Keukenwinkel