Het klinkt misschien wat vreemd, een douchetoilet. Maar wat is dat nu precies en hoe werkt het? Wij zoeken het voor u uit!

Een douchetoilet, ook wel douche WC genoemd, is een toilet met een ingebouwde douchefunctie. Met deze douchefunctie wordt het onderlichaam na de toiletgang gereinigd met water. In steeds meer woningen wordt het douchetoilet gebruikt. Gebruikers zijn vaak erg enthousiast over de hygiëne en frisheid. De eerste keer zal het even wennen zijn, maar daarna zal het al snel verslavend werken.

Toiletruimte

Een douchetoilet neemt niet meer ruimte in dan een normale toilet. Dit zorgt ervoor dat hij geplaatst kan worden in elke toiletruimte of badkamer. Zo hoeft u niet een hele grote ruimte te hebben om deze luxe thuis te kunnen ervaren.

Bediening van een douchetoilet

Maar hoe werkt een douchetoilet nu precies? De bediening is heel gemakkelijk. Vaak zit er bij een douchetoilet een afstandsbediening waarmee alles geregeld kan worden. De temperatuur, sterkte en positie van de waterstraal kan hiermee ingesteld worden. Zo is de douchetoilet helemaal naar eigen wens in te stellen. Sommige versies hebben zelfs een geheugen zodat u niet elke keer uw favoriete stand opnieuw hoeft in te stellen. 

Bekijk ook onderstaand filmpje over de werking van een Douchetoilet. 

Mogelijkheden

Een douchetoilet is leverbaar door verschillende varianten en merken als, Rapowash, Gerberit, Duravit, TECE en Laufen. In onze badkamer showroom in Assen en Haulerwijk hebben wij meerdere modellen staan. Elke douchetoilet heeft zijn of haar eigen krachtige kenmerken en functies. Zo kunt u kiezen voor een massagestraal, een warmteluchtföhn of bijvoorbeeld geurafzuiging.

Bekijk de douchetoiletten in Haulerwijk of Assen

Lijkt het u wat om een douchetoilet in uw toiletruimte of badkamer te plaatsen? Kom dan eens langs in onze badkamer en sanitair showroom in Haulerwijk of Assen. Wij laten u graag de verschillende modellen zien en voorzien u graag van meer informatie. Wilt u zeker zijn dat onze verkoopadviseurs tijd voor u hebben? Maak dan alvast een afspraak online.